Aloitamme tallitoiminnan Oulussa!

 

Kiertotalous, paikallisuus, hyvinvointi

Tutkimustallimme aloittaa toiminnan kevään ja kesän 2024 aikana. Olemme erikoistuneet hevosen hyvinvoinnin mittaamiseen ja muutoksien havainnointiin. Teemme tiivistä yhteistyötä eri ammattilaisten kanssa, jotta pystymme kehittämään toimintaa uutta tutkimusta ja alan olemassa olevaa tietotaitoa hyödyntäen. Teemme kaiken työn  kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Jotta hevosilla on hyvä, on tärkeää että myös ihmiset voivat hyvin. Yksikkömme on pieni, kuuden hevosen talli, mutta samalla tontilla sijaitsevan toisen tallin myötä hevosia mahtuu meille yhteensä 15. Idyllinen ja kodikas maalaistallimme sijaitsee vuokratiloissa Oulun Pikkaralassa. 

Hoitopaikat 

Nyt voit kysyä hevosellesi hoitopaikkaa. Osa paikoista on jo varattu. Huolehdimme hevosesi ruokinnan aamuisin, loimitamme tarvittaessa ja viemme ulos. Hevoset saavat syödä päivän aikana omaan tahtiin useassa eri pisteessä sijaitsevilla heinäpisteillä. Meille on  tärkeää edistää vapaata liikkumista päivän aikana ja siitä syystä heinät on tarjolla vähintään kahdessa paikassa. Siivoamme karsinat arkisin ja huolehdimme illalla hevoset sisään ja ruokimme. Ulkona hevoset juovat talvisin lämmitetyistä vesiastioista ja seuraamme aktiivisesti juomiskäyttäytymistä. Hevoset ulkoilevat noin 7-19. Meillä asuvat hevoset saavat sisälle tulon yhteydessä iltaheinät henkilökunnan toimesta ja lisäksi yöannoksen automaatista. Meillä heinää saat tarjoilla myös itse hevosellesi, esimerkiksi ennen liikuntaa. Mikäli haluat osallistua enemmän hevosesi hoitoon, voimme jutella sopivasta ratkaisusta. Haluamme tarjota mahdollisuuden tulla tutummaksi oman hevosen arjen kanssa ja laajentaa siten ymmärrystä hevosen yksilöllisistä tarpeista. Käytössämme on rauhalliset ja hyväpohjaiset maneesi ja kenttä. Myös upeat maastot löytyvät ihan läheltä. 

Hoitopaikkojen hinnat alkaen 659 € sisältäen alv 24%. 

Ulkotarhojen siisteydestä huolehdimme yhdessä hevosenomistajien kanssa sovittujen vuorojen mukaisesti. Tarjoamme tallissamme kuivaa, säilöntäaineetonta kuivaheinää lähituottajalta. Analyysi on kaikkien saatavilla.  

Koska tallimme on pieni, teemme aktiivisesti töitä turvallisen harrastusympäristön luomiseksi. Tunnemme toisemme ja luotamme siihen, että hevosen hyvinvointi on kaikille yhteinen tavoite. Emme salli minkäänlaista kiusaamista ja teemme yhdessä keskustelun kautta ratkaisuja. Edistämme osaltamme psykologista turvallisuutta ja kiertotalouden asiat on meille lähellä sydäntä. Kaikki meillä kierrättävät. Sosiaalitilamme on pieni, mutta siellä voi keittää kahvit ja vaikka ostaa pikkukioskistamme välipalaa, jos tallireissu joskus venyy pitkäksi. Näin saattaa joskus meille hevosihmisille käydä.

Tutkimus- ja kehitystoiminta 

Toteutamme aktiivisesti erilaisia hevosalan hankkeita. Keräämme dataa meillä asuvien hevosten aktiivisuudesta, makuukäyttäytymisestä ja seuraamme talli-ilman laatua etäluettavilla antureilla. Kehitämme hevosen hyvinvoinnin mittausteknologiaa, joten tallin idyllisissä tiloissa saattaa törmätä vaikka vierailevaan tekoälyasiantuntijaan. Otamme kaikki mukaan keskusteluun ja olemme kiinnostuneita myös asiakkaidemme tuomista näkemyksistä toiminnan kehittämiseksi. Törmätään ja poristaan tallin käytävillä! Inspiroidumme teknologian tuomista mahdollisuuksista, mutta silti tärkeintä on hyvinvointi, ihmisen ja hevosen.

Tallipalvelut ja tapahtumat 

Tarjoamme tallipalveluita myös muille alueen talleilla ja opastamme alalle uusia tekijöitä hevosen hyvinvoinnin perusteista lähtien. Kannustamme yrittäjyyteen, joten meiltä saa tukea ja neuvoja yrityksen perustamisesta toiminnan kehittämiseen saakka. Järjestämme myös koulutuksia oppilaitoksille ja organisoimme erilaisia hevosalan kehittämisen tapahtumia ja webinaareja. 

Tarvitsetko tallipalveluita? Lue lisää täältä. 

Kysy hoitopaikoista, tallipalveluista tai tule mukaan kehittämistoimintaan! 

Ole meihin yhteydessä 

Minna Tiermas 
minna.tiermas@kogovision.com 
+358 40 8618695 

Ota yhteyttä