Kehitystarina: harjoittelijasta kevytyrittäjäksi

Kehitystarina: harjoittelijasta kevytyrittäjäksi

Hevosalan kehittyminen on meille tärkeässä roolissa. Haluamme olla tukemassa kehittymistä myös työllisyyden ja työssä jaksamisen näkökulmista. Ihminen on se taho, joka huolehtii eläimelle kaiken tarpeellisen. Adalmiinan kehitystarina on kertomus oppimisesta ja kehittymisestä harjoittelijasta yrittäjäksi. Adalmiinan työpanoksen myötä olemme pystyneet laajentamaan omaa palvelutarjontaamme tallipalveluissa. 

Adalmiina perusti kevytyrityksen opiskeluiden ohella.

Adalmiinan kehitystarina 

Olen pian valmistuva eläintenhoitaja ja koulun aikana tutustuin ensimmäistä kertaa hevosiin kunnolla. Työharjoittelussa tajusin, miten tarkkoja ja herkkiä hevoset ovat ja se on yksi syy, miksi olen tykännyt tehdä töitä Minnan kanssa hevostallilla. Hevoset aistivat hyvin ihmisen kireyden ja jännitteisyyden ja tallilla on päässyt rentoutumaan ja opettelemaan olemaan määrätietoinen ja itsevarma. Vaikka työ hevostallilla on raskasta, niin nautin siitä, kun tietää miten iso merkitys omalla työllä on hevosten hyvinvointiin.

Olen nyt tehnyt muutaman kuukauden Minnan kanssa töitä hevostallilla kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys on osoittautunut helpoksi ja yksinkertaiseksi tavaksi tehdä pienimuotoisesti töitä. Ei ole tarvinnut huolehtia kirjanpidosta, koska laskutuspalvelu hoitaa sen. Koen, että kevytyrittäjyys on hyvin matalan kynnyksen tapa lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä.

Näiden muutamien kuukausien aikana Minna on opettanut minulle valtavasti asioita. Hevosten kanssa pitää olla päättäväinen ja johdonmukainen. Se auttaa hevostakin hoksaamaan ja oppimaan mitä sen kuuluu tehdä. Aluksi hevosta taluttaessa pidin talutusnarua lyhyenä, koska ajattelin, että silloin ehdin nopeammin reagoimaan ja hallisten hevosta paremmin. Nyt olen huomannut Minnan ohjeistuksen avulla, että kun hevonen saa kulkea pidemmän narun päässä minun takana, se kulkee rennommin ja kun itse pysyy määrätietoisena, niin hevonenkin tulee nätisti perässä.


Itselle on ollut myös todella tärkeää, että aina pystyy kysymään apua, eikä tarvitse yksin yrittää selvitä tilanteesta, missä voi vaarantaa oman turvallisuuden, esimerkiksi kipeän ja kiukkuisen hevosen kohdalla.


Aikaisemmin ajattelin, että karsinan siivouksessa riittää, että saan lannat ja pissat pois niin, että mukaan tulee mahdollisimman vähän kuiviketta. Olen oppinut, miten iso merkitys sillä on, että karsinaan saa muodostettua hyvän patjan, eli kuivike muodostaa tiiviin kerroksen kovan lattian päälle. Hyvä patja on ensinnäkin hevosen jaloille ihanteellinen, koska se on pehmeä, eikä tiivis patja hajoa vuorokauden aikana, kun hevonen liikkuu karsinassaan. Patja myös pitää karsinan helpompana siivota, kun lannat jää ohuen kuivikekerroksen sekaan patjan päällä. Hyvä patja karsinassa säästää aikaa, rahaa ja parantaa hevosen hyvinvointia. Karsinan siivoaa huomattavasti nopeammin, kun kuiviketta ei tarvitse möyhiä kokonaan läpi, karsinaan tarvitsee lisätä kuiviketta harvemmin ja hevosen jalat pysyvät terveenä, kun ne ei kolahda kovaa maata vasten aina, kun hevonen käy maaten.

Kaiken kaikkiaan viihdyn hevostallilla ja on mahtavaa, miten Minnan kanssa on päässyt oppimaan hevosista, koska mitä enemmän oppii hevosesta eläimenä, sitä paremmin pystyy huolehtimaan sen hyvinvoinnista ja sitä kautta ehkäisemään sairastumisia. 

- Adamiina 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.